Aardappeltaart met ham
Aan de slag
Deeg laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 °C. Eieren loskloppen met roomkaas, zout en peper. Quichevorm bekleden met deeg. Bodem bedekken met helft van ham. Helft van aardappels erover verdelen. Rest van ham erop leggen en afdekken met rest van aardappels. Ei-kaasmengsel erover schenken en taart in midden van oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken. Intussen sla schoonmaken. Bladeren in stukken scheuren. Sla mengen met dressing. Taart serveren met salade.
Aardappeltaart met ham
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
20 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Deeg laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 °C. Eieren loskloppen met roomkaas, zout en peper. Quichevorm bekleden met deeg. Bodem bedekken met helft van ham. Helft van aardappels erover verdelen. Rest van ham erop leggen en afdekken met rest van aardappels. Ei-kaasmengsel erover schenken en taart in midden van oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken. Intussen sla schoonmaken. Bladeren in stukken scheuren. Sla mengen met dressing. Taart serveren met salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes deeg voor hartige taart
4 eieren (M)
1 kuipje roomkaas met kruiden
200 g ham
1 zak aardappelgolfjes
1 krop ijsbergsla
6 eetlepels sladressing naturel
Dit heb je nodig
quichevorm (doorsnede 24 cm), ingevet