Spekquiche
Geheim ingrediënt? Verse kruidenboter met knoflook!
Aan de slag
Verwarm de oven op 180 °C. Bekleed de springvorm met de deegplakjes.
Bak het spek 4 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat uitlekken. Smelt de boter en bak de champignons 10 min. Schep de champignons in de vorm en bestrooi met de kruiden.
Klop de eieren los met de slagroom, peper en zout. Schenk over de champignons. Leg het spek erop. Bak ca. 45 min. in de oven.
Bakvormen bekleden
Instructievideo - 02:06 min.
Spekquiche
Geheim ingrediënt? Verse kruidenboter met knoflook!
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven op 180 °C. Bekleed de springvorm met de deegplakjes.
Bak het spek 4 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat uitlekken. Smelt de boter en bak de champignons 10 min. Schep de champignons in de vorm en bestrooi met de kruiden.
Klop de eieren los met de slagroom, peper en zout. Schenk over de champignons. Leg het spek erop. Bak ca. 45 min. in de oven.
combinatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes deeg voor hartige taart
125 g gerookt ontbijtspek
50 g verse kruidenboter met knoflook
250 g champignons
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
4 middelgrote eieren
250 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
springvorm (∅ 24 cm)