Quiche met broccoli en gerookte zalm
Quiche met broccoli en gerookte zalm: deze combo verveelt nooit!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de ingevette quichevorm met het bladerdeeg. Klop de eieren en roomkaas met een garde los. Bestrooi met peper en breng eventueel op smaak met zout. Snijd de broccoli in stukjes van ca. 2 cm. Schil en snijd de steel in dunne plakjes. Verdeel de broccoli over de vorm en schenk vervolgens het eimengsel erover.
Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Dek na 25-30 min. af met aluminiumfolie zodat-ie niet te donker wordt. Neem uit de oven, laat 5 min. afkoelen en verwijder de vorm. Verdeel de zalm over de quiche en serveer warm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Quiche met broccoli en gerookte zalm
Quiche met broccoli en gerookte zalm: deze combo verveelt nooit!
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
20 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de ingevette quichevorm met het bladerdeeg. Klop de eieren en roomkaas met een garde los. Bestrooi met peper en breng eventueel op smaak met zout. Snijd de broccoli in stukjes van ca. 2 cm. Schil en snijd de steel in dunne plakjes. Verdeel de broccoli over de vorm en schenk vervolgens het eimengsel erover.
Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Dek na 25-30 min. af met aluminiumfolie zodat-ie niet te donker wordt. Neem uit de oven, laat 5 min. afkoelen en verwijder de vorm. Verdeel de zalm over de quiche en serveer warm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.
variatietip:
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
6 witte scharreleieren
200 g zuivelspread bieslook light
600 g broccoli
150 g warmgerookte zalmflakes
Dit heb je nodig
quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)
aluminiumfolie