Vegetarische quiche met prei
Deze vega quiche met prei barst van de smaak dankzij feta en verse kruiden als dille, peterselie en bosui. Snijd maar een extra groot stuk aan!
15 min. bereiden / 30 min. oventijd / 15 min. wachten
8 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven op 200 °C. Ontdooi het taartdeeg. Halveer ondertussen de prei, spoel onder koud stromend water en snijd in halve ringen. Kook de prei 4 min. Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken.
Bekleed de quichevorm met de plakjes deeg. Verkruimel de feta en snijd de dille en peterselie fijn. Klop de eieren los en meng met de melk, feta, peterselie, ⅔ van de dille, peper en eventueel zout.
Snijd de bosui in ringetjes en verdeel samen met de prei over de bodem van de quichevorm. Schenk het eimengsel erover. Bak de taart in ca. 30 min. in de oven goudbruin en gaar. Laat 15 min. afkoelen op een rooster. Garneer met de rest van de dille.
Vegetarische quiche met prei
Deze vega quiche met prei barst van de smaak dankzij feta en verse kruiden als dille, peterselie en bosui. Snijd maar een extra groot stuk aan!
hoofdgerecht
null personen
15 min. bereiden
15 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven op 200 °C. Ontdooi het taartdeeg. Halveer ondertussen de prei, spoel onder koud stromend water en snijd in halve ringen. Kook de prei 4 min. Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken.
Bekleed de quichevorm met de plakjes deeg. Verkruimel de feta en snijd de dille en peterselie fijn. Klop de eieren los en meng met de melk, feta, peterselie, ⅔ van de dille, peper en eventueel zout.
Snijd de bosui in ringetjes en verdeel samen met de prei over de bodem van de quichevorm. Schenk het eimengsel erover. Bak de taart in ca. 30 min. in de oven goudbruin en gaar. Laat 15 min. afkoelen op een rooster. Garneer met de rest van de dille.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
600 g preien
150 g AH Biologisch feta
5 g verse dille
10 g verse peterselie
4 witte vrije uitloopeieren
50 ml halfvolle melk
3 bosuitjes
Dit heb je nodig
quichevorm met losse bodem (ø 28 cm, ingevet)