Aardappelomelet met tomaten
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Kook ze 5 min. in water met zout.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de prei 5 min. Voeg de aardappelen toe en bak 2 min. mee. Klop de eieren los met de ricotta en peper en zout. Schenk in de pan. Leg de tomaten erop met de snijkant naar boven.
Zet het vuur laag en bak de aardappelomelet met een deksel op de pan 15-20 min. tot de bovenkant is gestold. Besprenkel ondertussen de slablaadjes met de rest van de olie en peper en zout.
Snijd de aardappelomelet in punten en verdeel over 4 borden. Serveer met de sla.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Aardappelomelet met tomaten
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Kook ze 5 min. in water met zout.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de prei 5 min. Voeg de aardappelen toe en bak 2 min. mee. Klop de eieren los met de ricotta en peper en zout. Schenk in de pan. Leg de tomaten erop met de snijkant naar boven.
Zet het vuur laag en bak de aardappelomelet met een deksel op de pan 15-20 min. tot de bovenkant is gestold. Besprenkel ondertussen de slablaadjes met de rest van de olie en peper en zout.
Snijd de aardappelomelet in punten en verdeel over 4 borden. Serveer met de sla.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g vastkokende aardappelen
5 el olijfolie
2 preien
6 eieren
1 bakje ricotta
1 bakje cherrytomaten
1 kropsla