Groentesalade
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon en snijd de aardappelen in blokjes van 1 x 1 cm. Kook ze in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af en laat afkoelen tot de aardappelen lauw zijn. Snijd ondertussen de aubergine en courgette in blokjes en halveer de tomaten.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de aubergine 5 min. Voeg de courgette toe en bak nog 5 min. Meng de azijn erdoor, bestrooi met peper en zout en laat afkoelen. Meng de aardappelblokjes met de aubergine, courgette en tomaat. Meng de ricotta met de pesto en roer door de salade. Serveer lauw of koud.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Groentesalade
hoofdgerecht
null personen
455 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon en snijd de aardappelen in blokjes van 1 x 1 cm. Kook ze in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af en laat afkoelen tot de aardappelen lauw zijn. Snijd ondertussen de aubergine en courgette in blokjes en halveer de tomaten.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de aubergine 5 min. Voeg de courgette toe en bak nog 5 min. Meng de azijn erdoor, bestrooi met peper en zout en laat afkoelen. Meng de aardappelblokjes met de aubergine, courgette en tomaat. Meng de ricotta met de pesto en roer door de salade. Serveer lauw of koud.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g pommes culinair (aardappelen)
1 aubergine
1 courgette
250 g cherrytomaten
3 el traditionele olijfolie
2 el rodewijnazijn
250 g ricotta
2 el pesto alla Genovese