Vleesspies met pesto-bonensalade
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook de sperzie-bonen in weinig water met wat zout in 6 min. beetgaar. Giet de sperziebonen af en spoel ze onder stromend water koud. Meng de pesto met 1 el olie. Schep met de ui door de sperziebonen. Breng de salade op smaak met peper.
Prik de aardappelen met een vork rondom in en pof ze 8 min. op vol vermogen in de magnetron. Haal ze eruit en laat ze gewikkeld in een schone keukendoek 5 min. nagaren.
Rijg de varkenshaaspuntjes, de braadworst en de courgette aan de barbecuespiesen. Verhit de rest van de olie in 2 koekenpannen en bak de spiesen in 10-12 min. rondom goudbruin en gaar. Of steek de barbecue aan, bestrijk de spiesen met de rest van de olie en rooster ze in 10-12 min. rondom goudbruin en gaar. Serveer de spiesen met de gepofte aardappel en de bonensalade.
Vleesspies met pesto-bonensalade
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook de sperzie-bonen in weinig water met wat zout in 6 min. beetgaar. Giet de sperziebonen af en spoel ze onder stromend water koud. Meng de pesto met 1 el olie. Schep met de ui door de sperziebonen. Breng de salade op smaak met peper.
Prik de aardappelen met een vork rondom in en pof ze 8 min. op vol vermogen in de magnetron. Haal ze eruit en laat ze gewikkeld in een schone keukendoek 5 min. nagaren.
Rijg de varkenshaaspuntjes, de braadworst en de courgette aan de barbecuespiesen. Verhit de rest van de olie in 2 koekenpannen en bak de spiesen in 10-12 min. rondom goudbruin en gaar. Of steek de barbecue aan, bestrijk de spiesen met de rest van de olie en rooster ze in 10-12 min. rondom goudbruin en gaar. Serveer de spiesen met de gepofte aardappel en de bonensalade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g sperziebonen
1 el pesto alla genovese
4 el olijfolie
1 ui
4 grote aardappelen
200 g varkenshaaspuntjes
1 pak braadworst
1 courgette
Dit heb je nodig
metalen spiesen