Aardappelomelet
Wedden dat je goed vol raat van dit perfect gekruide ei-gerecht?
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak hierin de aardappels op middelhoog vuur al omscheppend ca. 10 min. gaar en goudbruin.
Klop intussen de eieren los in een kom met zout, peper, kruiden en de helft van de kaas. Hak de peterselie fijn. Schenk de losgeklopte eieren bij de aardappels in de pan. Dek de pan af en bak de omelet ca. 5 min. tot de onderkant goudbruin is.
Leg een bord op de bovenkant van de omelet en keer de omelet om. Bak ook de andere kant goudbruin. Laat de omelet op een schaal glijden, strooi de rest van de kaas erover en schenk de slagroom erover. Garneer met de fijngehakte peterselie. Serveer met een frisse tomatensalade en knapperig brood.
Aardappelomelet
Wedden dat je goed vol raat van dit perfect gekruide ei-gerecht?
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak hierin de aardappels op middelhoog vuur al omscheppend ca. 10 min. gaar en goudbruin.
Klop intussen de eieren los in een kom met zout, peper, kruiden en de helft van de kaas. Hak de peterselie fijn. Schenk de losgeklopte eieren bij de aardappels in de pan. Dek de pan af en bak de omelet ca. 5 min. tot de onderkant goudbruin is.
Leg een bord op de bovenkant van de omelet en keer de omelet om. Bak ook de andere kant goudbruin. Laat de omelet op een schaal glijden, strooi de rest van de kaas erover en schenk de slagroom erover. Garneer met de fijngehakte peterselie. Serveer met een frisse tomatensalade en knapperig brood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 vastkokende aardappelen
1 el ongezouten roomboter
8 middelgrote eieren
½ el gedroogde Provençaalse kruiden
100 g geraspte gruyère
2 takjes takjes peterselie
4 el verse slagroom