Green & bean healthburger
Aan de slag
Kikkererwten laten uitlekken en vocht opvangen. Bosuitjes schoonmaken, wassen en in dunne ringen snijden. Knoflook pellen en boven hoge kom uitpersen. Kikkererwten, bosui, olie, 2 eetlepels kikkererwtenvocht, sesamzaad, limoensap, en peppersauce toevoegen en met staafmixer tot gladde bonenpuree pureren. Op smaak brengen met zout. In koekenpan boter verhitten en hamburgers op matig vuur in 8 à 10 minuten gaar en bruinbakken, halverwege keren. Broodjes opensnijden, met bonenpuree bestrijken en beleggen met alfalfa, hamburgers erop leggen en peen erover verdelen.
Green & bean healthburger
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kikkererwten laten uitlekken en vocht opvangen. Bosuitjes schoonmaken, wassen en in dunne ringen snijden. Knoflook pellen en boven hoge kom uitpersen. Kikkererwten, bosui, olie, 2 eetlepels kikkererwtenvocht, sesamzaad, limoensap, en peppersauce toevoegen en met staafmixer tot gladde bonenpuree pureren. Op smaak brengen met zout. In koekenpan boter verhitten en hamburgers op matig vuur in 8 à 10 minuten gaar en bruinbakken, halverwege keren. Broodjes opensnijden, met bonenpuree bestrijken en beleggen met alfalfa, hamburgers erop leggen en peen erover verdelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 blik kikkererwten
2 bosuitjes
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels sesamzaad
1½ eetlepel limoensap
½ theelepel hot peppersauce
0 zout
¼ zakje peen julienne
10 g boter of margarine
4 hamburgers
4 Kaiserbroodjes
½ bakje alfalfa