Carpaccio met gegrilde garnalen
Aan de slag
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Doe 50 ml olie in een maatbeker en voeg de peper en tenen knoflook toe. Pureer met de staafmixer. Voeg zout naar smaak toe. Meng door de garnalen en laat minimaal 1 uur marineren.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop het rasp en sap met de rest van de olie tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.
Verhit de grillpan en gril de garnalen 5 min. Verdeel de carpaccio over 8 borden of een schaal en leg de rucola erop. Verdeel de garnalen erover en besprenkel met de dressing.
Garnalen pellen
Instructievideo - 00:36 min.
Carpaccio met gegrilde garnalen
voorgerecht
null personen
250 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Doe 50 ml olie in een maatbeker en voeg de peper en tenen knoflook toe. Pureer met de staafmixer. Voeg zout naar smaak toe. Meng door de garnalen en laat minimaal 1 uur marineren.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop het rasp en sap met de rest van de olie tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.
Verhit de grillpan en gril de garnalen 5 min. Verdeel de carpaccio over 8 borden of een schaal en leg de rucola erop. Verdeel de garnalen erover en besprenkel met de dressing.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zak reuzengarnalen
1 rode peper
100 ml olijfolie
2 tenen knoflook
1 citroen
4 pakjes carpaccio
1 zak rucola
Dit heb je nodig
grillpan, staafmixer