Crispy aardappelen
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in 4 parten. Kook ze in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af en laat ze iets afkoelen.
Doe het griesmeel en peper en zout naar smaak in een diep bord. Meng 4 el olie door de aardappelen. Wentel ze één voor één door het griesmeel. Leg ze in de ingevette ovenschaal en besprenkel met de rest van de olie. Bak in de oven in ca. 40 min. knapperig en goudbruin. Schep af en toe om en besprenkel met de olijfolie met truffel.
Crispy aardappelen
bijgerecht
null personen
455 kcal
20 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in 4 parten. Kook ze in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af en laat ze iets afkoelen.
Doe het griesmeel en peper en zout naar smaak in een diep bord. Meng 4 el olie door de aardappelen. Wentel ze één voor één door het griesmeel. Leg ze in de ingevette ovenschaal en besprenkel met de rest van de olie. Bak in de oven in ca. 40 min. knapperig en goudbruin. Schep af en toe om en besprenkel met de olijfolie met truffel.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g aardappelen
100 g griesmeel
6 el olijfolie
1 el olijfolie met truffel
Dit heb je nodig
ovenschaal ca. 25 x 35 cm, ingevet