Hasselback-aardappelen
Het ziet er heel feestelijk uit, maar is stiekem heel simpel. Dat blijft ons geheimpje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in de breedte in schijfjes van 4 mm, maar laat ze aan de onderkant aan elkaar zitten. Leg de aardappelen in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met zeezout.
Smelt de kruidenboter in een steelpan en giet over de aardappelen. Zorg dat er ook boter tussen de inkepingen terechtkomt door de inkepingen een beetje open te houden met een vork. Steek tussen de inkepingen in elke aardappel een paar blaadjes laurier, halveer de grote blaadjes.
Laat in 50 min. in de oven gaar worden. Bestrooi met zeezout en serveer.
Hasselback-aardappelen
Het ziet er heel feestelijk uit, maar is stiekem heel simpel. Dat blijft ons geheimpje.
bijgerecht
null personen
385 kcal
10 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in de breedte in schijfjes van 4 mm, maar laat ze aan de onderkant aan elkaar zitten. Leg de aardappelen in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met zeezout.
Smelt de kruidenboter in een steelpan en giet over de aardappelen. Zorg dat er ook boter tussen de inkepingen terechtkomt door de inkepingen een beetje open te houden met een vork. Steek tussen de inkepingen in elke aardappel een paar blaadjes laurier, halveer de grote blaadjes.
Laat in 50 min. in de oven gaar worden. Bestrooi met zeezout en serveer.
algemeen:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg pommes gourmandises aardappelen
1 el zeezout
100 g kruidenboter
4 g gedroogde laurierblaadjes