Hasselback-aardappelen
bewaar
bewaar

Hasselback-aardappelen

Het ziet er heel feestelijk uit, maar is stiekem heel simpel. Dat blijft ons geheimpje.

10 min. bereiden / 50 min. oventijd

4 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in de breedte in schijfjes van 4 mm, maar laat ze aan de onderkant aan elkaar zitten. Leg de aardappelen in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met zeezout.

Smelt de kruidenboter in een steelpan en giet over de aardappelen. Zorg dat er ook boter tussen de inkepingen terechtkomt door de inkepingen een beetje open te houden met een vork. Steek tussen de inkepingen in elke aardappel een paar blaadjes laurier, halveer de grote blaadjes.

Laat in 50 min. in de oven gaar worden. Bestrooi met zeezout en serveer.

algemeenJe kunt de aardappelen t/m stap 2 een halve dag van te voren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast
serveertipServeer de aardappeltjes met de blaadjes laurier, maar verwijder ze als je de aardappelen opeet.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hasselback-aardappelen

Het ziet er heel feestelijk uit, maar is stiekem heel simpel. Dat blijft ons geheimpje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig