Jamie Oliver's hasselback
Op Jamie kun je wel vertrouwen. Dit bijgerecht doet echt niet onder voor het hoofdgerecht.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Het is het makkelijkst om de aardappel tussen de stelen van 2 houten pollepels, of op een eetlepel te leggen, zodat je er tijdens het insnijden niet helemaal doorheen gaat. Maak over het hele oppervlak om de ½ cm een sneetje, herhaal dit met de rest van de aardappelen en leg ze in de braadslede. Ris de helft van de tijmblaadjes boven een vijzel, doe de olie erbij en kneus ze. Schep ze over de aardappeltjes, zorg dat het vet goed in de sneetjes komt en kruid ze met zeezout en zwarte peper. Bak ze 1 uur of tot ze goudbruin en gaar zijn.
Scheur het brood ondertussen in stukjes in de ovenschaal, strooi er de hazelnoten bij en rooster ca. 10 min. in de oven. Haal ze eruit, laat afkoelen en doe ze in de keukenmachine. Ris er het grootste deel van de rest van de tijmblaadjes bij. Voeg wat zeezout en zwarte peper en de helft van de kaas toe en maal de broodstukjes tot grove kruimels.
Strooi het kruim na een uur oventijd op de aardappeltjes en kruimel er bij elk een klein beetje van de rest van de blauwaderkaas over. Maak de rest van de takjes tijm aan met een beetje olie en strooi ze er nonchalant over. Zet de aardappeltjes nog ca. 10 min. terug in de oven of tot de kaas gesmolten is, en zet ze op tafel.
Jamie Oliver's hasselback
Op Jamie kun je wel vertrouwen. Dit bijgerecht doet echt niet onder voor het hoofdgerecht.
bijgerecht
null personen
355 kcal
15 min. bereiden
70 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Het is het makkelijkst om de aardappel tussen de stelen van 2 houten pollepels, of op een eetlepel te leggen, zodat je er tijdens het insnijden niet helemaal doorheen gaat. Maak over het hele oppervlak om de ½ cm een sneetje, herhaal dit met de rest van de aardappelen en leg ze in de braadslede. Ris de helft van de tijmblaadjes boven een vijzel, doe de olie erbij en kneus ze. Schep ze over de aardappeltjes, zorg dat het vet goed in de sneetjes komt en kruid ze met zeezout en zwarte peper. Bak ze 1 uur of tot ze goudbruin en gaar zijn.
Scheur het brood ondertussen in stukjes in de ovenschaal, strooi er de hazelnoten bij en rooster ca. 10 min. in de oven. Haal ze eruit, laat afkoelen en doe ze in de keukenmachine. Ris er het grootste deel van de rest van de tijmblaadjes bij. Voeg wat zeezout en zwarte peper en de helft van de kaas toe en maal de broodstukjes tot grove kruimels.
Strooi het kruim na een uur oventijd op de aardappeltjes en kruimel er bij elk een klein beetje van de rest van de blauwaderkaas over. Maak de rest van de takjes tijm aan met een beetje olie en strooi ze er nonchalant over. Zet de aardappeltjes nog ca. 10 min. terug in de oven of tot de kaas gesmolten is, en zet ze op tafel.
bereidingstip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kg iets kruimige aardappelen
7½ g verse tijm
4½ el (olijf)olie
2 tl zeezout
1 tl zwarte peper
50 g oud brood
40 g ongebrande hazelnoten
100 g Danablu blauwaderkaas 50+
Dit heb je nodig
grote braadslede
vijzel
ruime ovenschaal
keukenmachine