Gebakken aardappelen met knoflook
Knoflook, chilivlokken en een beetje zeezout en deze aardappelen zijn op voor je het weet.
Aan de slag
Was of schil de aardappelen en snijd ze in stukjes van 2-3 cm. Bewaar de aardappelstukjes in een pan met ruim koud water, zodat ze niet verkleuren. Dep de aardappelen met een keukendoek of -papier goed droog, voordat je ze verder bereidt. Verhit de olijfolie in de hapjespan.
Pel de knoflook. Voeg de blokjes aardappel en de knoflookteentjes toe en bak ze in 50-55 min. gaar op laag tot middelhoog vuur met de deksel op de pan. Schud de pan af en toe, zodat het niet aanbakt (houd de deksel er wel op). Bestrooi de aardappelen met het zout en de chilivlokken en serveer direct.
Gebakken aardappelen met knoflook
Knoflook, chilivlokken en een beetje zeezout en deze aardappelen zijn op voor je het weet.
bijgerecht
null personen
160 kcal
70 min. bereiden
Aan de slag
Was of schil de aardappelen en snijd ze in stukjes van 2-3 cm. Bewaar de aardappelstukjes in een pan met ruim koud water, zodat ze niet verkleuren. Dep de aardappelen met een keukendoek of -papier goed droog, voordat je ze verder bereidt. Verhit de olijfolie in de hapjespan.
Pel de knoflook. Voeg de blokjes aardappel en de knoflookteentjes toe en bak ze in 50-55 min. gaar op laag tot middelhoog vuur met de deksel op de pan. Schud de pan af en toe, zodat het niet aanbakt (houd de deksel er wel op). Bestrooi de aardappelen met het zout en de chilivlokken en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kg Pommes culinair
100 ml traditionele olijfolie
2 bollen knoflook
1 mespunt grof zeezout
1 mespunt chilivlokken
Dit heb je nodig
hapjespan