Aardappeltaart XL
Wat een plaatje! Het kerstdiner vraagt om zo'n fantastisch bijgerecht als deze taart.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Smelt de boter in een koekenpan op laag vuur en los de bouillontablet hierin op. Neem de pan van het vuur en roer de salie erdoor. Boen ondertussen de aardappelen schoon. Snijd ze in de lengte met de keukenmachine in dunne plakken.
Vet de ovenschaal in. Schep het botermengsel door de aardappelen. Neem stapeltjes aardappelplakjes en zet ze rechtop en verticaal in de ovenschaal. Herhaal dit tot de vorm gevuld is met rijen aardappelplakjes. Bak de aardappel in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Dek losjes af met aluminiumfolie als de aardappelen te donker worden. Bestrooi met het zeezout.
Aardappeltaart XL
Instructievideo - 00:29 min.
Aardappeltaart XL
Wat een plaatje! Het kerstdiner vraagt om zo'n fantastisch bijgerecht als deze taart.
bijgerecht
null personen
225 kcal
15 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Smelt de boter in een koekenpan op laag vuur en los de bouillontablet hierin op. Neem de pan van het vuur en roer de salie erdoor. Boen ondertussen de aardappelen schoon. Snijd ze in de lengte met de keukenmachine in dunne plakken.
Vet de ovenschaal in. Schep het botermengsel door de aardappelen. Neem stapeltjes aardappelplakjes en zet ze rechtop en verticaal in de ovenschaal. Herhaal dit tot de vorm gevuld is met rijen aardappelplakjes. Bak de aardappel in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Dek losjes af met aluminiumfolie als de aardappelen te donker worden. Bestrooi met het zeezout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
60 g ongezouten roomboter
1 groentebouillontablet
2 tl gedroogde salie
1½ kg pommes gourmandine
½ tl grof zeezout
Dit heb je nodig
keukenmachine
rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)