Geroosterde aardappelen
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de ongeschilde aardappelen in de lengte en snijd daarna de helften in de lengte in parten. Leg de parten op een met bakpapier bedekte bakplaat of ovenschaal. Maak de tenen knoflook los en leg ze bij de aardappelparten; de schil om de tenen kun je laten zitten. Hak de rozemarijn (donkergroene naalden) en tijm (kleine, donkergroene blaadjes) uit de Italiaanse kruidenmix grof en verdeel ze over de aardappelen en knoflook. Besprenkel het geheel met de olie. Schuif de plaat in het midden van de oven en laat 40 min garen. Voeg peper en zout naar smaak toe en serveer direct.
Geroosterde aardappelen
bijgerecht
null personen
395 kcal
10 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de ongeschilde aardappelen in de lengte en snijd daarna de helften in de lengte in parten. Leg de parten op een met bakpapier bedekte bakplaat of ovenschaal. Maak de tenen knoflook los en leg ze bij de aardappelparten; de schil om de tenen kun je laten zitten. Hak de rozemarijn (donkergroene naalden) en tijm (kleine, donkergroene blaadjes) uit de Italiaanse kruidenmix grof en verdeel ze over de aardappelen en knoflook. Besprenkel het geheel met de olie. Schuif de plaat in het midden van de oven en laat 40 min garen. Voeg peper en zout naar smaak toe en serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg aardappelen
1 bol knoflook
1 bakje verse Italiaanse kruiden
5 el olijfolie
Dit heb je nodig
bakpapier