Gegratineerde aardappelen
Aan de slag
Kook de ongeschilde aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Verwarm na 10 min. de oven voor op 200 °C. Rasp de gele schil van de citroen. Meng de kaas met 2 tl rasp, de boter, knoflook, tijm en zout.
Giet de aardappelen af en laat iets afkoelen. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd ze in de lengte tot halverwege in en duw ze iets open. Verdeel het kaasmengsel over de aardappelen. Bak in de oven in ca. 10 min. goudbruin.
U kunt dit aardappelgerecht een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in de oven op 200 °C.
Gegratineerde aardappelen
bijgerecht
null personen
315 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Kook de ongeschilde aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Verwarm na 10 min. de oven voor op 200 °C. Rasp de gele schil van de citroen. Meng de kaas met 2 tl rasp, de boter, knoflook, tijm en zout.
Giet de aardappelen af en laat iets afkoelen. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd ze in de lengte tot halverwege in en duw ze iets open. Verdeel het kaasmengsel over de aardappelen. Bak in de oven in ca. 10 min. goudbruin.
U kunt dit aardappelgerecht een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in de oven op 200 °C.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 iets kruimige aardappelen
1 citroen
100 g zachte geitenkaas
50 g boter
1 teen knoflook
1 tl gedroogde tijm
Dit heb je nodig
bakpapier