Vegetarische rol
Aan de rol met spinazie, aardappel, geitenkaas en gegrilde paprika.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en rasp de aardappelen. Duw in een zeef het vocht eruit met een lepel. Leg het rasp in een vlak van 25 x 35 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ¾ olie en bestrooi met peper en zout. Bak 15 min. en laat 10 min. afkoelen. Laat de oven aan staan.
Snijd de knoflook fijn. Verhit in een wok de rest van de olie, voeg de knoflook en de spinazie toe en laat al roerend slinken. Duw in een zeef het vocht er zo veel mogelijk uit. Laat de gegrilde paprika's uitlekken. Snijd de geitenkaas in stukjes. Leg de paprika, spinazie, kaas en het basilicum in de lengte naast elkaar op de aardappel. Rol op met het bakpapier en rol daarna in vershoudfolie.
Snijd de rol in plakken en verwijder de folie. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min. in de oven.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Vegetarische rol
Aan de rol met spinazie, aardappel, geitenkaas en gegrilde paprika.
voorgerecht
null personen
370 kcal
25 min. bereiden
10 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en rasp de aardappelen. Duw in een zeef het vocht eruit met een lepel. Leg het rasp in een vlak van 25 x 35 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ¾ olie en bestrooi met peper en zout. Bak 15 min. en laat 10 min. afkoelen. Laat de oven aan staan.
Snijd de knoflook fijn. Verhit in een wok de rest van de olie, voeg de knoflook en de spinazie toe en laat al roerend slinken. Duw in een zeef het vocht er zo veel mogelijk uit. Laat de gegrilde paprika's uitlekken. Snijd de geitenkaas in stukjes. Leg de paprika, spinazie, kaas en het basilicum in de lengte naast elkaar op de aardappel. Rol op met het bakpapier en rol daarna in vershoudfolie.
Snijd de rol in plakken en verwijder de folie. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min. in de oven.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappelen
4 el traditionele olijfolie
1 teen knoflook
300 g verse spinazie
590 g gegrilde rode paprika's
250 g zachte geitenkaas 55+
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
bakpapier