Kabeljauwhaasje met wilde spinazie
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Besprenkel de tomaten in de kleinere ovenschaal met 2 el olie en zet ze ca. 15 min. in de oven. Bestrooi met zeezout naar smaak wanneer de tomaten beginnen te verschrompelen en licht gekaramelliseerd zijn.
Kook ondertussen de visfond met de slagroom op laag vuur tot 1/5 in. Roer af en toe. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg naar smaak citroensap toe aan de fond.
Breng water aan de kook. Kook de spinazie in 1 min. gaar en giet af.
Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de stukjes kabeljauw kort op de huid. Leg de vis met de huid naar beneden in de grotere ovenschaal en zet 4 min. in de oven bij de tomaten tot de vis net gaar is. Bestrooi met zeezout.
Meng de garnalen met 1 el citroenrasp en een paar druppels olijfolie extra vierge.
Klop de fond met een staafmixer schuimig. Verdeel de spinazie over 4 diepe borden met de portioneerring. Leg de vis erop en verdeel de fond en garnalen erover. Leg op ieder bord 3 tomaten.
Vis en vlees bakken
Instructievideo - 00:58 min.
Kabeljauwhaasje met wilde spinazie
voorgerecht
null personen
440 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Besprenkel de tomaten in de kleinere ovenschaal met 2 el olie en zet ze ca. 15 min. in de oven. Bestrooi met zeezout naar smaak wanneer de tomaten beginnen te verschrompelen en licht gekaramelliseerd zijn.
Kook ondertussen de visfond met de slagroom op laag vuur tot 1/5 in. Roer af en toe. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg naar smaak citroensap toe aan de fond.
Breng water aan de kook. Kook de spinazie in 1 min. gaar en giet af.
Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de stukjes kabeljauw kort op de huid. Leg de vis met de huid naar beneden in de grotere ovenschaal en zet 4 min. in de oven bij de tomaten tot de vis net gaar is. Bestrooi met zeezout.
Meng de garnalen met 1 el citroenrasp en een paar druppels olijfolie extra vierge.
Klop de fond met een staafmixer schuimig. Verdeel de spinazie over 4 diepe borden met de portioneerring. Leg de vis erop en verdeel de fond en garnalen erover. Leg op ieder bord 3 tomaten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
12 cherrytomaten
3 el olijfolie
0 grof zeezout
1 pot visfond
1 beker slagroom
1 citroen
300 g wilde spinazie
300 g kabeljauwhaasje op huid
½ bakje Hollandse garnalen
0 olijfolie extra vierge
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 20 cm), ovenschaal (20 x 30 cm), staafmixer, portioneerring (7 cm Ø)