Buffelmozzarella met pistou
Aan de slag
Knoflook pellen en in stukken snijden. Pistou maken met keukenmachine of vijzel: knoflook met zoutkorrels fijnmalen of -stampen. Basilicum (zonder steeltjes) toevoegen en geheel tot dikke pasta pureren of wrijven. Olie druppelsgewijs toevoegen tot gladde, net vloeibare saus (= pistou) ontstaat. Pistou op smaak brengen met peper. Direct gebruiken of afdekken met plasticfolie en bij kamertemperatuur laten staan.
Mozzarella afgieten en 15 min. op kamertemperatuur laten komen. Bollen halveren en over vier borden verdelen. Pistou erover druppelen en rond mozzarella eventueel wat grove peper strooien.
Buffelmozzarella met pistou
voorgerecht
null personen
300 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Knoflook pellen en in stukken snijden. Pistou maken met keukenmachine of vijzel: knoflook met zoutkorrels fijnmalen of -stampen. Basilicum (zonder steeltjes) toevoegen en geheel tot dikke pasta pureren of wrijven. Olie druppelsgewijs toevoegen tot gladde, net vloeibare saus (= pistou) ontstaat. Pistou op smaak brengen met peper. Direct gebruiken of afdekken met plasticfolie en bij kamertemperatuur laten staan.
Mozzarella afgieten en 15 min. op kamertemperatuur laten komen. Bollen halveren en over vier borden verdelen. Pistou erover druppelen en rond mozzarella eventueel wat grove peper strooien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teentje knoflook
1 theelepel grof zeezout
1 zakje verse basilicum
5 eetlepels olijfolie extra vierge
0 versgemalen zwarte peper
2 bollen mozzarella
Dit heb je nodig
keukenmachine