Kabeljauwhaasje met coquilles
bewaar
bewaar

Kabeljauwhaasje met coquilles

25 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Schenk de visfond en de wijn in een pan. Breng aan de kook en laat in ca. 10 min. op hoog vuur tot een derde inkoken. Dep de kabeljauw en de sint-jakobsschelpen droog met keukenpapier. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout. Schep de bloem in een bord en wentel de kabeljauw erdoor. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de kabeljauw 5 min. Keer halverwege. Verhit de grillpan. Bestrijk de sint-jakobsschelpen met de olie en gril ze in 3 min. gaar; keer halverwege. Voeg toe aan de kabeljauw en draai het vuur uit. Bedek met een deksel of aluminiumfolie. Breng de saus weer aan de kook en voeg de rest van de boter toe. Haal de pan van het vuur en klop met een garde tot een romige saus. Roer de bieslook erdoor en breng op smaak met het citroensap en peper en zout. Verdeel de kabeljauw en de sint-jakobsschelpen over 8 borden en schenk de saus erover.

algemeenLet op: dit recept is voor 8 personen. Halveer de ingrediënten als je het recept voor 4 personen maakt.

Vis en vlees bakken

Instructievideo - 00:58 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kabeljauwhaasje met coquilles

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig