Zuurkool met stoofpeertjes
Als de dagen kouder worden, zet je deze ovenschotel met zoete stoofperen op tafel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken. Kook 10 min. in water met zout.
Pel en snipper ondertussen de ui. Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui 4 min. Voeg de kip en het kerriepoeder toe en bak 4 min. mee. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Verdeel de kip en de ui over de ovenschaal. Laat de zuurkool uitlekken en verdeel over de kip. Laat de peertjes uit lekken en snijd de peer in plakjes. Verdeel de peer over de zuurkool.
Giet de aardappelen af, laat ze iets afkoelen en leg ze dakpansgewijs op de peer. Bestrooi het geheel met de kaas en bak 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Zuurkool
Instructievideo - 04:12 min.
Zuurkool met stoofpeertjes
Als de dagen kouder worden, zet je deze ovenschotel met zoete stoofperen op tafel.
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken. Kook 10 min. in water met zout.
Pel en snipper ondertussen de ui. Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui 4 min. Voeg de kip en het kerriepoeder toe en bak 4 min. mee. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Verdeel de kip en de ui over de ovenschaal. Laat de zuurkool uitlekken en verdeel over de kip. Laat de peertjes uit lekken en snijd de peer in plakjes. Verdeel de peer over de zuurkool.
Giet de aardappelen af, laat ze iets afkoelen en leg ze dakpansgewijs op de peer. Bestrooi het geheel met de kaas en bak 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g vastkokende aardappelen
2 uien
300 g kipfilet
30 g ongezouten roomboter
1 el kerriepoeder
500 g zuurkool
350 g gestoofde halve peertjes
150 g gemalen oude kaas 48+
Dit heb je nodig
ovenschaal (25 x 30 cm)