Pasta e ceci
Aan de slag
Doe de ui, bleekselderij en knoflook in een pan met een beetje olijfolie en de rozemarijn en fruit ze 15 tot 20 min. met de deksel op de pan op zo laag mogelijk vuur totdat alle groenten zacht zijn, maar nog niet verkleurd. Giet de kikkererwten af, spoel ze met koud water af, doe ze ook in de pan en giet de bouillon erbij. Laat ze een halfuur op matig vuur koken en schep met een schuimspaan de helft van het kikkererwtenmengsel uit de pan in een kom.
Pureer de soep in de pan met behulp van een staafmixer. Als u die niet hebt, kunt u het in plaats daarvan ook in een keukenmachine doen en de soep daarna weer terug in de pan schenken. Doe de apart gehouden kikkererwten en de pasta bij de soep, voeg peper en zout toe en laat zachtjes pruttelen totdat de kikkererwten zacht zijn en de pasta gaar is. Als de soep nu te dik blijkt, kunt u er een beetje kokend water bij gieten om hem te verdunnen, maar dan moet er ook wat extra peper en zout bij. Serveer de soep met een scheutje extra vierge olijfolie van goede kwaliteit. Heerlijk met een paar verse, gescheurde blaadjes basilicum of peterselie. Een echte traktatie.
Pasta e ceci
hoofdgerecht
null personen
405 kcal
70 min. bereiden
Aan de slag
Doe de ui, bleekselderij en knoflook in een pan met een beetje olijfolie en de rozemarijn en fruit ze 15 tot 20 min. met de deksel op de pan op zo laag mogelijk vuur totdat alle groenten zacht zijn, maar nog niet verkleurd. Giet de kikkererwten af, spoel ze met koud water af, doe ze ook in de pan en giet de bouillon erbij. Laat ze een halfuur op matig vuur koken en schep met een schuimspaan de helft van het kikkererwtenmengsel uit de pan in een kom.
Pureer de soep in de pan met behulp van een staafmixer. Als u die niet hebt, kunt u het in plaats daarvan ook in een keukenmachine doen en de soep daarna weer terug in de pan schenken. Doe de apart gehouden kikkererwten en de pasta bij de soep, voeg peper en zout toe en laat zachtjes pruttelen totdat de kikkererwten zacht zijn en de pasta gaar is. Als de soep nu te dik blijkt, kunt u er een beetje kokend water bij gieten om hem te verdunnen, maar dan moet er ook wat extra peper en zout bij. Serveer de soep met een scheutje extra vierge olijfolie van goede kwaliteit. Heerlijk met een paar verse, gescheurde blaadjes basilicum of peterselie. Een echte traktatie.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
1 stengel bleekselderij
1 teen knoflook
0 olijfolie
1 takje rozemarijn
2 blikken kikkererwten
500 ml kippenbouillon
100 g ditalini of pasta per zuppa
0 zeezout
0 olijfolie extra vierge
0 handje verse basilicum
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine