Pasta met kapucijners
Aan de slag
Verwarm de olie in een pan. Bak de ui, bleekselderij, knoflook en rozemarijn 20 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Roer af en toe. De groenten moeten zacht worden, maar niet te veel kleuren.
Spoel de kapucijners af met koud water en doe ze in de pan. Schenk de bouillon erbij en laat 20 min. zacht koken. Schep met een schuimspaan de helft van de kapucijners uit de pan in een kom. Pureer de soep met de staafmixer.
Doe de apart gehouden kapucijners en de pasta bij de soep. Laat de soep 8 min. zachtjes koken totdat de pasta gaar is. Als de soep te dik is, kun je er een beetje kokend water bij schenken. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de paprika, bosui en een scheutje olijfolie extra vierge toe.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Pasta met kapucijners
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
70 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de olie in een pan. Bak de ui, bleekselderij, knoflook en rozemarijn 20 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Roer af en toe. De groenten moeten zacht worden, maar niet te veel kleuren.
Spoel de kapucijners af met koud water en doe ze in de pan. Schenk de bouillon erbij en laat 20 min. zacht koken. Schep met een schuimspaan de helft van de kapucijners uit de pan in een kom. Pureer de soep met de staafmixer.
Doe de apart gehouden kapucijners en de pasta bij de soep. Laat de soep 8 min. zachtjes koken totdat de pasta gaar is. Als de soep te dik is, kun je er een beetje kokend water bij schenken. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de paprika, bosui en een scheutje olijfolie extra vierge toe.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el olijfolie
1 ui
1 stengel bleekselderij
1 teen knoflook
1 takje rozemarijn
2 potten jonge kapucijners
500 ml groentebouillon
100 g macaroni
1 rode paprika
1 bosui
0 olijfolie extra vierge
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine