Pasta e fagiole
Pasta e fagioli is Italiaanse pastasoep met bonen. Rijkgevuld en dus ideaal om de winter mee door te komen.
Aan de slag
Verhit de olie in een grote soeppan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 6-8 min. bruin en knapperig. Schep met een schuimspaan uit de pan op een bord, laat het bakvet achter in de pan.
Snijd ondertussen de bleekselderij, winterpeen en uien in blokjes van 1 cm. Voeg toe aan het achtergebleven bakvet en fruit 10 min. op laag vuur tot de groente een beetje zacht wordt. Schep af en toe om.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes Italiaanse kruiden en snijd fijn. Voeg toe en bak 2 min. mee. Doe de gepelde tomaten erbij en druk ze met een lepel stuk. Schep de spekblokjes terug in de pan.
Verdeel de soep over borden en bestrooi met de kaas
Schenk de bouillon en het water erbij en breng op laag vuur aan de kook. Doe de bonen in een vergiet, spoel ze onder koud stromend water en voeg toe aan de soep. Breng aan de kook en kook 15 min. met de deksel op de pan.
Voeg de pasta toe en kook in nog 8-10 min. zonder deksel beetgaar. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.
Pasta e fagiole
Pasta e fagioli is Italiaanse pastasoep met bonen. Rijkgevuld en dus ideaal om de winter mee door te komen.
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
30 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verhit de olie in een grote soeppan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 6-8 min. bruin en knapperig. Schep met een schuimspaan uit de pan op een bord, laat het bakvet achter in de pan.
Snijd ondertussen de bleekselderij, winterpeen en uien in blokjes van 1 cm. Voeg toe aan het achtergebleven bakvet en fruit 10 min. op laag vuur tot de groente een beetje zacht wordt. Schep af en toe om.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes Italiaanse kruiden en snijd fijn. Voeg toe en bak 2 min. mee. Doe de gepelde tomaten erbij en druk ze met een lepel stuk. Schep de spekblokjes terug in de pan.
Verdeel de soep over borden en bestrooi met de kaas
Schenk de bouillon en het water erbij en breng op laag vuur aan de kook. Doe de bonen in een vergiet, spoel ze onder koud stromend water en voeg toe aan de soep. Breng aan de kook en kook 15 min. met de deksel op de pan.
Voeg de pasta toe en kook in nog 8-10 min. zonder deksel beetgaar. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el milde olijfolie
100 g gerookte spekblokjes
2 stengels bleekselderij
250 g winterpeen
2 middelgrote uien
4 tenen knoflook
10 g verse Italiaanse kruiden
400 g gepelde tomaten in blik
500 ml kippenbouillon in pot
500 ml kraanwater
800 g borlottibonen uit blik
200 g biologische schelpjespasta
75 g Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
soeppan
schuimspaan