Pasta tricolore
Met een handjevol ingrediënten en een kwartiertje tijd kook je overheerlijk Italiaans.
Aan de slag
Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Verwijder het vel, de harde kern en de zaadjes van de tomaten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Scheur op één takje na de basilicumblaadjes in stukjes en schep ze om met de tomaat, olie en breng pittig op smaak met (versgemalen) peper en zeezout.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep de warme pasta door het tomatenmengsel. Garneer met de laatste basilicumblaadjes en serveer direct.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Pasta tricolore
Met een handjevol ingrediënten en een kwartiertje tijd kook je overheerlijk Italiaans.
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Verwijder het vel, de harde kern en de zaadjes van de tomaten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Scheur op één takje na de basilicumblaadjes in stukjes en schep ze om met de tomaat, olie en breng pittig op smaak met (versgemalen) peper en zeezout.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep de warme pasta door het tomatenmengsel. Garneer met de laatste basilicumblaadjes en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 tomaten
15 g verse basilicum
6 el olijfolie extra vierge
2 g zeezout
500 g verse tagliatelle