Pompoen gevuld met paddenstoelen
bewaar
bewaar

Pompoen gevuld met paddenstoelen

Leuk om te serveren tijdens een diner.

45 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen het kapje en de onderkant van de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Hol de pompoen verder uit en laat 1 cm vruchtvlees zitten. Snijd het verwijderde vruchtvlees in blokjes. Kook de pompoenblokjes 6 min. in water met zout. Giet af. Pureer de pompoen met de staafmixer.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons grof. Verhit de boter in een diepe pan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de champignons en tijm toe en bak 4 min. Doe de bloem erbij en laat al roerend in 2 min. gaar worden. Voeg het water en het bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook. Doe de pompoenpuree erbij en laat de ragout 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.

Snijd de peterselie fijn. Meng de noten en peterselie door de rijst. Schep de ragout in de pompoen en serveer met de notenrijst. Lekker!

Pompoen met paddenstoelen

Instructievideo - 03:29 min.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pompoen gevuld met paddenstoelen

Leuk om te serveren tijdens een diner.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig