Pompoen gevuld met paddenstoelen
Leuk om te serveren tijdens een diner.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen het kapje en de onderkant van de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Hol de pompoen verder uit en laat 1 cm vruchtvlees zitten. Snijd het verwijderde vruchtvlees in blokjes. Kook de pompoenblokjes 6 min. in water met zout. Giet af. Pureer de pompoen met de staafmixer.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons grof. Verhit de boter in een diepe pan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de champignons en tijm toe en bak 4 min. Doe de bloem erbij en laat al roerend in 2 min. gaar worden. Voeg het water en het bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook. Doe de pompoenpuree erbij en laat de ragout 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.
Snijd de peterselie fijn. Meng de noten en peterselie door de rijst. Schep de ragout in de pompoen en serveer met de notenrijst. Lekker!
Pompoen met paddenstoelen
Instructievideo - 03:29 min.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Pompoen gevuld met paddenstoelen
Leuk om te serveren tijdens een diner.
hoofdgerecht
null personen
710 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen het kapje en de onderkant van de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Hol de pompoen verder uit en laat 1 cm vruchtvlees zitten. Snijd het verwijderde vruchtvlees in blokjes. Kook de pompoenblokjes 6 min. in water met zout. Giet af. Pureer de pompoen met de staafmixer.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons grof. Verhit de boter in een diepe pan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de champignons en tijm toe en bak 4 min. Doe de bloem erbij en laat al roerend in 2 min. gaar worden. Voeg het water en het bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook. Doe de pompoenpuree erbij en laat de ragout 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.
Snijd de peterselie fijn. Meng de noten en peterselie door de rijst. Schep de ragout in de pompoen en serveer met de notenrijst. Lekker!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
1 verse pompoen
1 ui
2 tenen knoflook
400 g kastanjechampignons
30 g ongezouten roomboter
1 tl gedroogde tijm
30 g tarwebloem
300 ml kraanwater
1 bospaddenstoelenbouillon van tablet
20 g verse platte peterselie
175 g ongebrande ongezouten notenmix naturel
Dit heb je nodig
staafmixer