Lasagne met paddenstoelen en salie
bewaar
bewaar

Lasagne met paddenstoelen en salie

Heerlijk kruidige en stevige lasagne, met boerenworst, knolselderij, paddenstoelen en salie.

30 min. bereiden / 45 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal het vel van de worsten. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het worstvlees in 5 min. rul. Snijd de champignons in plakjes. Voeg toe en bak 5 min. mee. Haal de blaadjes van de salie en snijd de helft fijn. Voeg toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer met een garde tot een egaal mengsel (roux). Laat al roerend op laag vuur in 3 min. gaar worden. Voeg de melk toe en breng aan de kook. Roer regelmatig.

Rasp de kaas en verkruimel het bouillontablet. Voeg de kaas en het bouillontablet toe aan het bloemmengsel en roer tot dikke saus (bechamel). Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit.

Schil de knolselderij en snijd in kwarten. Snijd met de keukenmachine of een scherp mes in flinterdunne plakjes.

Vet de ovenschaal in. Verdeel ¼ van de bechamelsaus over de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met 4 lasagnebladen, ⅓ van het worst-paddenstoelenmengsel, ⅓ van de knolselderijplakjes en 1⁄4 bechamelsaus. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de rest van de salie erover. Bak de lasagne ca. 45 min. in het midden van de oven.

Bechamelsaus maken

Instructievideo - 01:19 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Lasagne met paddenstoelen en salie

Heerlijk kruidige en stevige lasagne, met boerenworst, knolselderij, paddenstoelen en salie.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig