Lasagne met paddenstoelen en gorgonzola
Kastanjechampignons en blauwaderkaas: die gaan goed samen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sjalotjes in dunne partjes, hak de knoflook fijn en snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een wok. Bak de sjalot met knoflook zachtjes glazig. Voeg de champignons toe en vak op hoog vuur al omscheppend gaar, zodat vrijwel alle vocht is verdampt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verbrokkel de gorgonzola erboven en laat al roerend smelten in de saus. Schep 1/3 van de gorgonzolasaus door de champignons.
Vet de ovenschaal in. Snijd de tomaten in plakjes. Strijk een kwart van hete champignonmengsel uit over de bodem van de schaal. Leg hierop lagen van achtereenvolgens lasagnevellen, plakjes tomaat en champignonsmengsel. Herhaal dit nog twee keer en dak af met de laatste lasagnevellen. Strijk de rest van de gorgonzolasaus erover zodat de lasagne over goed is bedenkt met saus. Strooi de geraspte kaas erover.
Bak de lasagne in het midden van de oven in 25-30 min. lichtbruin en gaar. Laat uit de oven 5-10 min. staan, zo wordt de lasagne wat steviger. Lekker met groene salade.
Lasagne met paddenstoelen en gorgonzola
Kastanjechampignons en blauwaderkaas: die gaan goed samen.
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sjalotjes in dunne partjes, hak de knoflook fijn en snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een wok. Bak de sjalot met knoflook zachtjes glazig. Voeg de champignons toe en vak op hoog vuur al omscheppend gaar, zodat vrijwel alle vocht is verdampt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verbrokkel de gorgonzola erboven en laat al roerend smelten in de saus. Schep 1/3 van de gorgonzolasaus door de champignons.
Vet de ovenschaal in. Snijd de tomaten in plakjes. Strijk een kwart van hete champignonmengsel uit over de bodem van de schaal. Leg hierop lagen van achtereenvolgens lasagnevellen, plakjes tomaat en champignonsmengsel. Herhaal dit nog twee keer en dak af met de laatste lasagnevellen. Strijk de rest van de gorgonzolasaus erover zodat de lasagne over goed is bedenkt met saus. Strooi de geraspte kaas erover.
Bak de lasagne in het midden van de oven in 25-30 min. lichtbruin en gaar. Laat uit de oven 5-10 min. staan, zo wordt de lasagne wat steviger. Lekker met groene salade.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sjalotjes
2 tenen knoflook
500 g kastanjechampignons
3 el traditionele olijfolie
1 zakje besciamella sausmix
600 ml halfvolle melk
150 g gorgonzola
6 tomaten
250 g verse lasagnebladen
100 g Grana Padano kaasschaafsel
Dit heb je nodig
ovenschaal (25 x 30 cm)