Kalkoen gevuld met paddenstoelen
bewaar
bewaar

Kalkoen gevuld met paddenstoelen

Traditioneel lekker, deze goedgevulde kalkoen. Zo maak je zeker indruk bij het kerstdiner.

20 min. bereiden / 1 uur 40 min. oventijd / 15 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Hak de walnoten grof en snijd de paddenstoelen in stukjes. Verwijder de korstjes van het brood en snijd het brood in stukjes. Snijd de knoflook fijn en meng met de paddenstoelen, noten, het brood, de tijm en de helft van de olie. Verwijder het elastiek van de kalkoen en vul de holte met het paddenstoelenmengsel.

Verhit de boter in een steelpan en laat vervolgens 5 min. afkoelen. Voeg de rest van de olie toe aan de gesmolten boter en bestrijk met een bakkwast de kalkoen met het boter-oliemengsel. Bestrooi met peper en bedek de borst van de kalkoen met de plakjes ontbijtspek. Leg de kalkoen met de borst naar boven in de braadslee.

Bak de kalkoen in het midden van de oven in ca. 1 uur en 40 min. gaar. Controleer vanaf 1 uur en 20 min. regelmatig op gaarheid. Steek daarvoor de vleesthermometer in de borst en het dikste deel van de dij. De kalkoen is gaar als de thermometer op die plekken 70 °C aangeeft.

Neem de kalkoen uit de oven en laat nog 15 min. rusten voor het aansnijden.

bereidingstipHoe je zo’n kalkoen het beste in mooie stukken snijdt? Dat zie je op ah.nl/allerhande/video/kalkoen-snijden.
algemeenDe kalkoen is tijdelijk in assortiment in december.
kookstaptipEen kern- of vleesthermometer geeft aan hoe gaar het vlees is door de temperatuur te meten in het midden van het vlees.

Kalkoen gevuld met paddenstoelen

Instructievideo - 03:47 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kalkoen gevuld met paddenstoelen

Traditioneel lekker, deze goedgevulde kalkoen. Zo maak je zeker indruk bij het kerstdiner.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig