Kippensoep met kastanjechampignons
Aan de slag
Snijd de peper in reepjes en snijd de gember fijn. Breng in een pan 2 1/2 liter water aan de kook met de peper, gember, ui en bouillontabletten. Laat 10 min. op laag vuur koken. Voeg de kip, champignons, vissaus en suiker toe en kook nog 3 min. Doe de mie erbij en kook nog 3 min.
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, sap en de maïskolfjes toe en laat 1 min. koken. Doe de taugé erbij en verdeel de soep over 4 kommen. Lekker met koriander.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Kippensoep met kastanjechampignons
hoofdgerecht
null personen
410 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de peper in reepjes en snijd de gember fijn. Breng in een pan 2 1/2 liter water aan de kook met de peper, gember, ui en bouillontabletten. Laat 10 min. op laag vuur koken. Voeg de kip, champignons, vissaus en suiker toe en kook nog 3 min. Doe de mie erbij en kook nog 3 min.
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, sap en de maïskolfjes toe en laat 1 min. koken. Doe de taugé erbij en verdeel de soep over 4 kommen. Lekker met koriander.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode pepers
3 cm verse gember
1 rode ui
5 kippenbouillontabletten
1 schaal kipdijfilet
1 schaal kastanjechampignons
2 el Thaise vissaus
1 el basterdsuiker lichtbruin
1 pak eiermie
1 limoen
1 blik minimaiskolfjes
1 bakje taugé