Gewokte varkensvlees met noedels
Aan de slag
Knoflook pellen en snipperen. Pepers tussen handen rollen, uiteinden verwijderen en zaadjes eruit schudden en pepers in ringetjes snijden. Ui pellen, halveren en in flinterdunne plakken snijden. Harde steeltjes van waterkers verwijderen. Varkensschnitzels in dunne reepjes snijden. In wok olie verhitten en hierin knoflook, rode peper en ui fruiten. Reepjes varkensvlees toevoegen en 2-3 minuten roerbakken. Vissaus en 1 dl heet water erbij schenken, deksel op wok leggen en vlees, onder af en toe omscheppen, nog 5 minuten laten stoven. Intussen eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Blaadjes van koriander plukken. Mie afgieten en met waterkers en taugé door varkensvlees scheppen. Geheel nog 2 minuten op hoog vuur verwarmen. Mie over vier diepe borden verdelen, koriander erover strooien.
Gewokte varkensvlees met noedels
hoofdgerecht
null personen
435 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Knoflook pellen en snipperen. Pepers tussen handen rollen, uiteinden verwijderen en zaadjes eruit schudden en pepers in ringetjes snijden. Ui pellen, halveren en in flinterdunne plakken snijden. Harde steeltjes van waterkers verwijderen. Varkensschnitzels in dunne reepjes snijden. In wok olie verhitten en hierin knoflook, rode peper en ui fruiten. Reepjes varkensvlees toevoegen en 2-3 minuten roerbakken. Vissaus en 1 dl heet water erbij schenken, deksel op wok leggen en vlees, onder af en toe omscheppen, nog 5 minuten laten stoven. Intussen eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Blaadjes van koriander plukken. Mie afgieten en met waterkers en taugé door varkensvlees scheppen. Geheel nog 2 minuten op hoog vuur verwarmen. Mie over vier diepe borden verdelen, koriander erover strooien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 teentjes knoflook
2 rode pepers
1 rode ui
2 zakjes waterkers
400 g varkensschnitzels
2 eetlepels olie
4 eetlepels vissaus
250 g Chinese eiermie
½ zakje verse koriander
125 g taugé
Dit heb je nodig
wok met deksel