Ginger snaps (knapperige gemberkoekjes)
bewaar
bewaar

Ginger snaps (knapperige gemberkoekjes)

Pas op: het is héél moeilijk om deze zoete koekjes alleen bij de thee te eten.

12 min. bereiden / 12 min. oventijd / 30 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Zeef het bakmeel boven een kom en meng met de gemberpoeder, basterdsuiker en het zout erdoor. Voeg de boter toe en snijd met 2 messen in kleine stukjes. Snijd de gember in kleine stukjes. Voeg samen met de ahornsiroop toe aan het deeg. Kneed het deeg met koude handen snel tot een samenhangend geheel en vorm er ca. 12 bolletjes ter grootte van een walnoot van.

Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk iets plat tot koekjes van Ø 7 cm. Bak de koekjes ca. 12 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

bewaartipJe kunt de koekjes 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in een luchtdichte trommel.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ginger snaps (knapperige gemberkoekjes)

Pas op: het is héél moeilijk om deze zoete koekjes alleen bij de thee te eten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig