Ginger snaps (knapperige gemberkoekjes)
Pas op: het is héél moeilijk om deze zoete koekjes alleen bij de thee te eten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Zeef het bakmeel boven een kom en meng met de gemberpoeder, basterdsuiker en het zout erdoor. Voeg de boter toe en snijd met 2 messen in kleine stukjes. Snijd de gember in kleine stukjes. Voeg samen met de ahornsiroop toe aan het deeg. Kneed het deeg met koude handen snel tot een samenhangend geheel en vorm er ca. 12 bolletjes ter grootte van een walnoot van.
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk iets plat tot koekjes van Ø 7 cm. Bak de koekjes ca. 12 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Ginger snaps (knapperige gemberkoekjes)
Pas op: het is héél moeilijk om deze zoete koekjes alleen bij de thee te eten.
nagerecht
null porties
105 kcal
12 min. bereiden
30 min. wachten
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Zeef het bakmeel boven een kom en meng met de gemberpoeder, basterdsuiker en het zout erdoor. Voeg de boter toe en snijd met 2 messen in kleine stukjes. Snijd de gember in kleine stukjes. Voeg samen met de ahornsiroop toe aan het deeg. Kneed het deeg met koude handen snel tot een samenhangend geheel en vorm er ca. 12 bolletjes ter grootte van een walnoot van.
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk iets plat tot koekjes van Ø 7 cm. Bak de koekjes ca. 12 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g zelfrijzend bakmeel
½ tl gemalen gember
50 g donkere basterdsuiker
1 mespunt zout
50 g ongezouten roomboter
6 bolletjes stemgember op siroop
2 el ahornsiroop
Dit heb je nodig
bakpapier