Gemberbrownies
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de chocolade in kleine stukjes, en de walnoten grof. Hang een kom met de chocolade in een iets grotere pan met kokend water. Laat de stukjes smelten (au bain-marie). Laat 3 min. afkoelen.
Klop ondertussen met de mixer de boter, suiker en zout luchtig. Voeg een voor een de eieren toe en klop nog 1 min. Hak de gember fijn. Roer de chocolade en wat gembersiroop uit het potje door het botermengsel. Spatel de bloem, gember en walnoten erdoor.
Vet de bakblik in en schep het beslag erin. Zet in het midden van de oven en bak de brownies in ca. 35 min. gaar. Laat in 1 uur afkoelen in het bakblik.
Smelt de rest van de chocolade au bain-marie en schenk in een dun straaltje zigzaggend over de brownies. Laat hard worden en snijd in stukken.
Gemberbrownies
nagerecht
null porties
290 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de chocolade in kleine stukjes, en de walnoten grof. Hang een kom met de chocolade in een iets grotere pan met kokend water. Laat de stukjes smelten (au bain-marie). Laat 3 min. afkoelen.
Klop ondertussen met de mixer de boter, suiker en zout luchtig. Voeg een voor een de eieren toe en klop nog 1 min. Hak de gember fijn. Roer de chocolade en wat gembersiroop uit het potje door het botermengsel. Spatel de bloem, gember en walnoten erdoor.
Vet de bakblik in en schep het beslag erin. Zet in het midden van de oven en bak de brownies in ca. 35 min. gaar. Laat in 1 uur afkoelen in het bakblik.
Smelt de rest van de chocolade au bain-marie en schenk in een dun straaltje zigzaggend over de brownies. Laat hard worden en snijd in stukken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g pure chocolade 72%
60 g ongebrande walnoten
150 g ongezouten roomboter
175 g rietsuiker
1 mespunt zout
2 middelgrote eieren
5 bolletjes bolletjes stemgember op siroop
75 g tarwebloem
Dit heb je nodig
bakblik (20 x 30 cm)