Indische gehaktschotel
Met ketjap, pindakaas en bestrooid met kokosnootjes.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit de helft van de olie in de wok en bak het gehakt in 3 min. rul. Voeg de roerbakmix toe en bak 4 min. mee. Meng de tomaat, pindakaas en ketjap erdoor. Breng op smaak met peper.
Vet de ovenschaal in. Schep het gehakt-groentemengsel in de ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes over het mengsel. Meng de seroendeng met de rest van de olie en verdeel over de schijfjes. Bak de schotel in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Indische gehaktschotel
Met ketjap, pindakaas en bestrooid met kokosnootjes.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit de helft van de olie in de wok en bak het gehakt in 3 min. rul. Voeg de roerbakmix toe en bak 4 min. mee. Meng de tomaat, pindakaas en ketjap erdoor. Breng op smaak met peper.
Vet de ovenschaal in. Schep het gehakt-groentemengsel in de ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes over het mengsel. Meng de seroendeng met de rest van de olie en verdeel over de schijfjes. Bak de schotel in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el zonnebloemolie
300 g mager rundergehakt
400 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika
400 g tomatenblokjes
2 el pindakaas
3 el ketjap manis
700 g aardappelschijfjes
50 g seroendeng
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)