Roerbak met Thaise kip, rijst & homemade satésaus
In een kwartier op tafel en zó lekker.
Aan de slag
Doe voor de satésaus de melk, pindakaas, gembersiroop, sambal en ketjap in een steelpan en breng al roerend op hoog vuur aan de kook. Laat op laag vuur 7 min. koken. Roer af en toe.
Verhit de olie in de wok en bak de kipfiletblokjes 2 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook en wokgroente toe aan de kip en roerbak 2 min. mee. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak 3 min. mee tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper.
Verdeel over 4 diepe borden en serveer de pindasaus erbij.
Pindasaus maken
Instructievideo - 00:51 min.
Roerbak met Thaise kip, rijst & homemade satésaus
In een kwartier op tafel en zó lekker.
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe voor de satésaus de melk, pindakaas, gembersiroop, sambal en ketjap in een steelpan en breng al roerend op hoog vuur aan de kook. Laat op laag vuur 7 min. koken. Roer af en toe.
Verhit de olie in de wok en bak de kipfiletblokjes 2 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook en wokgroente toe aan de kip en roerbak 2 min. mee. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak 3 min. mee tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper.
Verdeel over 4 diepe borden en serveer de pindasaus erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 ml halfvolle melk
100 g pindakaas
1 el gembersiroop
1 tl sambal oelek
2 el ketjap manis
1 el arachideolie
325 g Thaise kipfiletblokjes
1 teen knoflook
800 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika
400 g bloemkoolrijst
Dit heb je nodig
wok