Varkenshaasspies met bietensalade
Aan de slag
Snijd de aardappelen in stukken en kook 10 min. in water met zout. Giet af en laat uitlekken. Rijg de aardappelen, het vlees en de laurierblaadjes om en om aan de satéprikkers. Bestrijk met 2 el olie en bestrooi met peper en zout.
Verhit de grillpan. Gril de spiesen in 8 min. rondom bruin en gaar.
Snijd ondertussen de bietjes in blokjes en meng met de kikkererwten, de rest van de olie en peper en zout naar smaak. Snijd het witte gedeelte van de prei in zo dun mogelijke ringen en voeg toe aan de bietensalade. Serveer de spiesen met de salade.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Varkenshaasspies met bietensalade
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aardappelen in stukken en kook 10 min. in water met zout. Giet af en laat uitlekken. Rijg de aardappelen, het vlees en de laurierblaadjes om en om aan de satéprikkers. Bestrijk met 2 el olie en bestrooi met peper en zout.
Verhit de grillpan. Gril de spiesen in 8 min. rondom bruin en gaar.
Snijd ondertussen de bietjes in blokjes en meng met de kikkererwten, de rest van de olie en peper en zout naar smaak. Snijd het witte gedeelte van de prei in zo dun mogelijke ringen en voeg toe aan de bietensalade. Serveer de spiesen met de salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g aardappelen
2 x 150 g varkenshaas
1 zakje laurierblad
1 schaal gekookte bietjes
1 blik kikkererwten
1 prei
Dit heb je nodig
grillpan, satéstokjes