Rode-bietensalade met vijgcranberryhummus en kikkererwten
Kikkererwten + geraspte biet + sla + witlof + granaatappel = een salade deluxe.
Aan de slag
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten op middelhoog vuur in 6 min. goudbruin.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in stukjes. Schep de helft van de hummus om met de bietjes.
Verdeel de sla, het witlof en de geraspte bieten over een schaal en bestrooi met de kikkererwten en granaatappelpitjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rest van de hummus en de Libanese wraps.
Rode-bietensalade met vijgcranberryhummus en kikkererwten
Kikkererwten + geraspte biet + sla + witlof + granaatappel = een salade deluxe.
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten op middelhoog vuur in 6 min. goudbruin.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in stukjes. Schep de helft van de hummus om met de bietjes.
Verdeel de sla, het witlof en de geraspte bieten over een schaal en bestrooi met de kikkererwten en granaatappelpitjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rest van de hummus en de Libanese wraps.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g kikkererwten in blik
½ el arachideolie
300 g witlof
200 g Maza hoemoes vijg en cranberry
400 g koelverse geraspte bietjes
100 g jonge bladsla met rucola
100 g verse granaatappelpitjes
4 Libanese wraps