Gekruide filetlapjes met rucolapuree, bietjes en sinaasappel
Heerlijk, die frisse salade voor erbij.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze met eventueel zout in 20 min. gaar.
Bestrijk ondertussen de filetlapjes met de olie en bestrooi met de mediterrane kruiden, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril het vlees in 8 min. gaar. Keer halverwege.
Snijd ondertussen met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Verwijder de schil van de bietjes en snijd ze in parten.
Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe de aardappelen terug in de pan en voeg de melk, margarine en het kookvocht toe. Stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Schep de rucola erdoor en laat met de deksel op de pan 2 min. staan, zodat de rucola iets slinkt.
Verdeel de bietjes over de borden, leg de sinaasappelpartjes erop en verdeel de mozzarellabolletjes erover. Breng op smaak met peper. Verdeel de puree over de borden en leg de varkensfiletlapjes ernaast.
Gekruide filetlapjes met rucolapuree, bietjes en sinaasappel
Heerlijk, die frisse salade voor erbij.
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze met eventueel zout in 20 min. gaar.
Bestrijk ondertussen de filetlapjes met de olie en bestrooi met de mediterrane kruiden, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril het vlees in 8 min. gaar. Keer halverwege.
Snijd ondertussen met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Verwijder de schil van de bietjes en snijd ze in parten.
Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe de aardappelen terug in de pan en voeg de melk, margarine en het kookvocht toe. Stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Schep de rucola erdoor en laat met de deksel op de pan 2 min. staan, zodat de rucola iets slinkt.
Verdeel de bietjes over de borden, leg de sinaasappelpartjes erop en verdeel de mozzarellabolletjes erover. Breng op smaak met peper. Verdeel de puree over de borden en leg de varkensfiletlapjes ernaast.
dieettip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
520 g varkensfiletlapjes
2 el traditionele olijfolie
3 el mediterrane kruiden
3 medium handsinaasappels
500 g gekookte bietjes
100 ml halfvolle melk
50 g margarine
75 g rucola
100 g minimozzarellabolletjes
Dit heb je nodig
grillpan
pureestamper