Varkensfiletreepjes met kerriebloemkool en knolselderijpuree
Een heerlijk agv'tje, maar dan net even anders.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en knolselderij, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar.
Meng ondertussen de olie met de kerriepoeder. Snijd de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes van 2 cm. Doe in de ovenschaal en schep om met 1 el kerrie-olie (per 4 personen). Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Besprenkel eventueel na 10 min. met extra kerrie-olie als de bloemkool te droog wordt.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de varkensfiletlapjes met de rest van de kerrie-olie en bestrooi met peper. Gril het vlees in de grillpan in 8 min. gaar en goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan, snijd in repen en houd warm onder aluminiumfolie.
Giet de aardappelen en knolselderij af. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met peper. Serveer met de varkensfiletreepjes en bloemkoolroosjes.
Varkensfiletreepjes met kerriebloemkool en knolselderijpuree
Een heerlijk agv'tje, maar dan net even anders.
hoofdgerecht
null personen
415 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en knolselderij, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar.
Meng ondertussen de olie met de kerriepoeder. Snijd de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes van 2 cm. Doe in de ovenschaal en schep om met 1 el kerrie-olie (per 4 personen). Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Besprenkel eventueel na 10 min. met extra kerrie-olie als de bloemkool te droog wordt.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de varkensfiletlapjes met de rest van de kerrie-olie en bestrooi met peper. Gril het vlees in de grillpan in 8 min. gaar en goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan, snijd in repen en houd warm onder aluminiumfolie.
Giet de aardappelen en knolselderij af. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met peper. Serveer met de varkensfiletreepjes en bloemkoolroosjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g AH BASIC iets kruimige aardappelen
800 g knolselderij
3 el milde olijfolie
2 tl kerriepoeder
1 kg bloemkool
15 g verse platte peterselie
3 varkensfiletlapjes
100 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
Dit heb je nodig
grote ovenschaal (20 x 30 cm)
grillpan
aluminiumfolie
pureestamper