Gekruide kabeljauw met boontjessalade en aardappelparten
Kabeljauw uit de mediterrane keuken.
Aan de slag
Breng twee ruime pannen water aan de kook. Boen ondertussen de aardappelen schoon, snijd ze ongeschild in de lengte in parten en kook ze in een van de twee pannen 10 min. Giet af en laat goed uitlekken.
Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Voeg als het water kookt de sperziebonen toe aan de andere pan en kook 8 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Meng met de veldsla, azijn, 1/3 van de olie, peper en eventueel zout.
Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd in de lengte in partjes. Verhit de kruidenboter in de grote koekenpan en bak de aardappelparten 13 min. op middelhoog vuur. Voeg na 6 min. de sjalotten toe. Schep regelmatig om.
Meng ondertussen de rest van de olie met de Mediterrane kruiden, peper en eventueel zout en bestrijk de kabeljauw ermee. Verhit de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis in 5 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege voorzichtig.
Verdeel de kabeljauw met de boontjes en aardappelparten over de borden en serveer.
Gekruide kabeljauw met boontjessalade en aardappelparten
Kabeljauw uit de mediterrane keuken.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng twee ruime pannen water aan de kook. Boen ondertussen de aardappelen schoon, snijd ze ongeschild in de lengte in parten en kook ze in een van de twee pannen 10 min. Giet af en laat goed uitlekken.
Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Voeg als het water kookt de sperziebonen toe aan de andere pan en kook 8 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Meng met de veldsla, azijn, 1/3 van de olie, peper en eventueel zout.
Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd in de lengte in partjes. Verhit de kruidenboter in de grote koekenpan en bak de aardappelparten 13 min. op middelhoog vuur. Voeg na 6 min. de sjalotten toe. Schep regelmatig om.
Meng ondertussen de rest van de olie met de Mediterrane kruiden, peper en eventueel zout en bestrijk de kabeljauw ermee. Verhit de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis in 5 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege voorzichtig.
Verdeel de kabeljauw met de boontjes en aardappelparten over de borden en serveer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen
600 g verse sperziebonen
75 g veldsla
1 el azijn
3 el traditionele olijfolie
4 sjalotten
50 g kruidenboter
520 g kabeljauw
1½ el mediterrane kruiden