Courgetterolletjes met kabeljauw en antiboise
Courgette en vis: een hele goede match!
Aan de slag
Pers de citroen uit. Snipper de sjalot. Snijd de kabeljauw in 20 stukjes en schep om met de pesto en 1 el citroensap. Laat de kabeljauw 20 min. afgedekt in de koelkast marineren.
Schaaf ondertussen met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Bestrijk de courgette met 2 el olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de courgette in porties 3 min. Keer halverwege.
Snijd voor de antiboise de tomaten in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de peterselie fijn. Meng de tomaten met de peterselie, sjalot, kappertjes, 2 el citroensap en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de kabeljauw uit de koelkast en verhit een koekenpan zonder olie of boter op laag vuur. Schep de kabeljauw met de marinade in de pan en bak in 5 min. op laag vuur gaar.
Leg de kabeljauwstukjes op de courgettelinten en rol op. Schep er wat antiboise op en serveer de rest ernaast.
Groenten grillen en roosteren
Instructievideo - 00:50 min.
Courgetterolletjes met kabeljauw en antiboise
Courgette en vis: een hele goede match!
hoofdgerecht
null personen
325 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Pers de citroen uit. Snipper de sjalot. Snijd de kabeljauw in 20 stukjes en schep om met de pesto en 1 el citroensap. Laat de kabeljauw 20 min. afgedekt in de koelkast marineren.
Schaaf ondertussen met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Bestrijk de courgette met 2 el olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de courgette in porties 3 min. Keer halverwege.
Snijd voor de antiboise de tomaten in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de peterselie fijn. Meng de tomaten met de peterselie, sjalot, kappertjes, 2 el citroensap en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de kabeljauw uit de koelkast en verhit een koekenpan zonder olie of boter op laag vuur. Schep de kabeljauw met de marinade in de pan en bak in 5 min. op laag vuur gaar.
Leg de kabeljauwstukjes op de courgettelinten en rol op. Schep er wat antiboise op en serveer de rest ernaast.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
1 sjalot
300 g kabeljauw
90 g koelverse pestospread
2 courgette
4 el traditionele olijfolie
3 Tasty Tom trostomaten
10 g verse peterselie
2 el kappertjes
Dit heb je nodig
grillpan