Pasta met garnalen en roomsaus
Het geheim voor smeuïge pasta? Voeg een beetje pastakookwater toe aan de saus. Probeer het hier eens mee.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de sjalotten en snijd de tomaten in partjes.
Verhit de olie in een koekenpan olie en fruit de sjalotten 2 min. zacht. Voeg de garnalen toe en bak 3 min. mee. Schenk de sherry erbij. Schep vervolgens de roomkaas door de garnalen en laat smelten. Roer de tomaat erdoor en bak 1 min. mee.
Knip de peterselie fijn. Verdeel de pasta over de borden met de garnalen en garneer met de peterselie.
Garnalen pellen
Instructievideo - 00:36 min.
Pasta met garnalen en roomsaus
Het geheim voor smeuïge pasta? Voeg een beetje pastakookwater toe aan de saus. Probeer het hier eens mee.
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de sjalotten en snijd de tomaten in partjes.
Verhit de olie in een koekenpan olie en fruit de sjalotten 2 min. zacht. Voeg de garnalen toe en bak 3 min. mee. Schenk de sherry erbij. Schep vervolgens de roomkaas door de garnalen en laat smelten. Roer de tomaat erdoor en bak 1 min. mee.
Knip de peterselie fijn. Verdeel de pasta over de borden met de garnalen en garneer met de peterselie.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g tagliatelle
250 g diepvries tijgergarnalen
2 sjalotten
400 g Tasty Tom trostomaten
3 el traditionele olijfolie
2 el sherry
100 g MonChou
15 g verse krulpeterselie