Varkenshaasspies met rabarbersalsa
Verse rabarber als salsa bij een spiesje. Een unieke smaakcombi die je eens moet proberen.
Aan de slag
Snijd de varkenshaas in stukken van 2 x 2 cm en doe in een afsluitbare bak. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil van de helft van de sinaasappel en pers de hele vrucht uit. Doe de helft van het sinaasappelrasp en -sap in een kommetje. Schil en rasp de gember. Voeg de helft van de gember toe aan het sinaasappelrasp en -sap. Roer de ketjap en sesamolie erdoor.
Meng het vlees met de marinade, schep om en laat de varkenshaas in de afgesloten bak 30 min. marineren buiten de koelkast.
Spoel ondertussen de rabarber af onder koud stromend water. Snijd de uiteinden van de rabarberstengels en snijd de stengels in de lengte in repen van ca. 1 cm. Snijd de repen in stukjes van ca. 1 cm. Halveer de halve rode peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui, knoflook, rode peper en de rest van de gember 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de rabarber, de rest van het sinaasappelsap en -rasp en de chilisaus toe. Verwarm de rabarberstukjes 6 min. tot ze uit elkaar beginnen te vallen, maar nog net een beetje structuur hebben. Roer regelmatig. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Rijg de stukjes varkenshaas aan de satéprikkers. Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de spiesjes 6 min. Keer halverwege. Serveer de spiesjes op een bord en besprenkel met de helft van de rabarbersalsa. Serveer de rest van de salsa erbij.
Varkenshaasspies met rabarbersalsa
Instructievideo - 00:43 min.
Varkenshaasspies met rabarbersalsa
Verse rabarber als salsa bij een spiesje. Een unieke smaakcombi die je eens moet proberen.
hoofdgerecht
null personen
225 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de varkenshaas in stukken van 2 x 2 cm en doe in een afsluitbare bak. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil van de helft van de sinaasappel en pers de hele vrucht uit. Doe de helft van het sinaasappelrasp en -sap in een kommetje. Schil en rasp de gember. Voeg de helft van de gember toe aan het sinaasappelrasp en -sap. Roer de ketjap en sesamolie erdoor.
Meng het vlees met de marinade, schep om en laat de varkenshaas in de afgesloten bak 30 min. marineren buiten de koelkast.
Spoel ondertussen de rabarber af onder koud stromend water. Snijd de uiteinden van de rabarberstengels en snijd de stengels in de lengte in repen van ca. 1 cm. Snijd de repen in stukjes van ca. 1 cm. Halveer de halve rode peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui, knoflook, rode peper en de rest van de gember 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de rabarber, de rest van het sinaasappelsap en -rasp en de chilisaus toe. Verwarm de rabarberstukjes 6 min. tot ze uit elkaar beginnen te vallen, maar nog net een beetje structuur hebben. Roer regelmatig. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Rijg de stukjes varkenshaas aan de satéprikkers. Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de spiesjes 6 min. Keer halverwege. Serveer de spiesjes op een bord en besprenkel met de helft van de rabarbersalsa. Serveer de rest van de salsa erbij.
combinatietip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g varkenshaas
1 sinaasappel
40 g verse gember
3 el ketjap manis
2 tl sesamolie
300 g verse rabarbers
½ rode peper
1 rode ui
1 teen knoflook
1 el milde olijfolie
4 el zoete chilisaus
Dit heb je nodig
metalen spiesen
grillpan