Zalmspies met sojaglaze van de BBQ
bewaar
bewaar

Zalmspies met sojaglaze van de BBQ

Niet alleen mooi, dat glansje op de zalm, maar ook verschrikkelijk lekker.

30 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Steek de barbecue aan met een firestarter of one minute lighter. Na 10 min. is de barbecue klaar voor gebruik. Snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm. Halveer de zalmfilets in de lengte en snijd elke helft in 4 blokjes. Rijg de bosui en zalm om en om aan de spiesen of prikkers. Meng de ketjap in een kommetje met de sesamolie tot een sojaglaze.

Leg de zalmspiesen op de barbecue, bestrijk ze met het kwastje met de sojaglaze en gril ze 3 min. Keer elke minuut en bestrijk opnieuw met de glaze. Halveer ondertussen de struikjes paksoi en gril 4 min. op de barbecue. Keer halverwege. Neem de spiesen en paksoi van de barbecue. Verdeel de spiezen over de borden en bestrooi ze met de gebakken uitjes. Besprenkel de paksoi met de chilisaus.

serveertipLekker met AH Maaltijdsalade met garnalen, noedels en oosterse vinaigrette (schaal 450 g).
serveertipServeer bij dit gerecht een frisse Grolsch Session IPA3.5% (flesje 30 cl).

Zalmspiesen met sojaglaze van de BBQ

Instructievideo - 00:32 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zalmspies met sojaglaze van de BBQ

Niet alleen mooi, dat glansje op de zalm, maar ook verschrikkelijk lekker.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig