Zalmfilet van de BBQ met ketjap marinade
bewaar
bewaar

Zalmfilet van de BBQ met ketjap marinade

Waar de vis zijn smaakje van krijgt? Door de marinade van ketjap, sambal en knoflook én door de gril-smaak van de BBQ.

10 min. bereiden / 1 uur wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Steek de barbecue aan. Pers de knoflook boven een schaal. Meng met de ketjap, olie, azijn en basterdsuiker. Breng op smaak met sambal en zout. Wentel de zalmfilets door de marinade, dek de schaal af en laat de zalm 1 uur in koelkast marineren. Schep regelmatig om.

Neem de zalm uit de marinade en laat uitlekken. Gril 6 min. op de grilltopper of in een grillschaal. Keer halverwege. Bestrijk de vis tijdens het grillen 1-2 keer met de rest van de marinade. Lekker met een schijfje limoen.

bereidingstipDe zalm is het lekkerst als hij net niet helemaal gaar is. Dat is makkelijk te controleren. Hoe meer de vis meegeeft als je erop drukt, hoe rauwer hij van binnen is. De vis moet dus nog net iets meegeven.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zalmfilet van de BBQ met ketjap marinade

Waar de vis zijn smaakje van krijgt? Door de marinade van ketjap, sambal en knoflook én door de gril-smaak van de BBQ.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig