Zalmfilet van de BBQ met ketjap marinade
Waar de vis zijn smaakje van krijgt? Door de marinade van ketjap, sambal en knoflook én door de gril-smaak van de BBQ.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Pers de knoflook boven een schaal. Meng met de ketjap, olie, azijn en basterdsuiker. Breng op smaak met sambal en zout. Wentel de zalmfilets door de marinade, dek de schaal af en laat de zalm 1 uur in koelkast marineren. Schep regelmatig om.
Neem de zalm uit de marinade en laat uitlekken. Gril 6 min. op de grilltopper of in een grillschaal. Keer halverwege. Bestrijk de vis tijdens het grillen 1-2 keer met de rest van de marinade. Lekker met een schijfje limoen.
Zalmfilet van de BBQ met ketjap marinade
Waar de vis zijn smaakje van krijgt? Door de marinade van ketjap, sambal en knoflook én door de gril-smaak van de BBQ.
hoofdgerecht
null personen
335 kcal
10 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Pers de knoflook boven een schaal. Meng met de ketjap, olie, azijn en basterdsuiker. Breng op smaak met sambal en zout. Wentel de zalmfilets door de marinade, dek de schaal af en laat de zalm 1 uur in koelkast marineren. Schep regelmatig om.
Neem de zalm uit de marinade en laat uitlekken. Gril 6 min. op de grilltopper of in een grillschaal. Keer halverwege. Bestrijk de vis tijdens het grillen 1-2 keer met de rest van de marinade. Lekker met een schijfje limoen.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 tenen knoflook
4 el traditionele olijfolie
4 el ketjap manis
2 el balsamicoazijn
1 el lichtbruine basterdsuiker
1 tl sambal oelek
4 verse zalmfilets
Dit heb je nodig
barbecue
grilltopper