Pangsit goreng
Traditioneel wordt pangsit met pangsitvellen gemaakt, maar wij gaan voor gyozavellen. Die komen qua structuur het dichtst in de buurt. Ze hebben wel een andere vorm: rond in plaats van vierkant. Maar net zo lekker!
Aan de slag
Laat de gyozavellen ontdooien. Bedek de vellen met een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen.
Snijd de bosuien en de knoflook fijn. Doe het gehakt met de bosui, knoflook, sesamolie en ketjap in een kom en meng goed. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.
Leg in het midden van een gyzoavel 1½ tl vulling. Bestrijk het vel rondom de vulling met water. Vouw het vel dubbel over de vulling heen en druk alle lucht eruit. Vouw plooien in de rand en druk de rand goed vast. Maak zo 30 pangsit.
Verhit ondertussen de olie (een laag van ca. 10 cm) in een (frituur)pan tot 175 ºC. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Frituur de pangsit in delen in ca. 1½ min. goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de chilisaus.
Pangsit goreng
Traditioneel wordt pangsit met pangsitvellen gemaakt, maar wij gaan voor gyozavellen. Die komen qua structuur het dichtst in de buurt. Ze hebben wel een andere vorm: rond in plaats van vierkant. Maar net zo lekker!
null porties
95 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Laat de gyozavellen ontdooien. Bedek de vellen met een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen.
Snijd de bosuien en de knoflook fijn. Doe het gehakt met de bosui, knoflook, sesamolie en ketjap in een kom en meng goed. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.
Leg in het midden van een gyzoavel 1½ tl vulling. Bestrijk het vel rondom de vulling met water. Vouw het vel dubbel over de vulling heen en druk alle lucht eruit. Vouw plooien in de rand en druk de rand goed vast. Maak zo 30 pangsit.
Verhit ondertussen de olie (een laag van ca. 10 cm) in een (frituur)pan tot 175 ºC. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Frituur de pangsit in delen in ca. 1½ min. goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de chilisaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 diepvries gyoza vellen
2 bosuien
3 tenen knoflook
300 g rundergehakt
1 el sesamolie
1 el ketjap manis
1 l zonnebloemolie
200 ml zoete chilisaus
Dit heb je nodig
schone theedoek
frituurpan
keukenthermometer