Crispy garnalenballetjes
Hoewel dimsum al eeuwenoud is, wordt er soms ook een nieuwe draai gegeven aan oude tradities. Deze crispy balletjes - waarin de gyozavellen knapperig worden gebakken - zijn een hit op TikTok.
Aan de slag
Knip de gyozavellen in linten van ca. een ½ cm. Snijd de bieslook fijn, rasp de teen knoflook en schil en rasp de gember.
Doe de garnalen in de keukenmachine, hak tot een grove pasta en doe in een kom. Voeg de bieslook, knoflook, gember, witte peper, oestersaus, sesamolie en maizena toe. Meng alles in 4 min. tot een egaal mengsel met een plakkerige textuur.
Vorm met vochtige handen 12 balletjes van het garnalenmengsel. Rol elk balletje door de gyozavellinten. Druk de linten licht aan, zodat ze blijven plakken, maar zorg ervoor dat er ook nog wat garnalenmengsel te zien is. Herhaal dit met alle balletjes.
Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Frituur de balletjes in 3 min. goudbruin en knapperig. Schep met de schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Crispy garnalenballetjes
Hoewel dimsum al eeuwenoud is, wordt er soms ook een nieuwe draai gegeven aan oude tradities. Deze crispy balletjes - waarin de gyozavellen knapperig worden gebakken - zijn een hit op TikTok.
null personen
145 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Knip de gyozavellen in linten van ca. een ½ cm. Snijd de bieslook fijn, rasp de teen knoflook en schil en rasp de gember.
Doe de garnalen in de keukenmachine, hak tot een grove pasta en doe in een kom. Voeg de bieslook, knoflook, gember, witte peper, oestersaus, sesamolie en maizena toe. Meng alles in 4 min. tot een egaal mengsel met een plakkerige textuur.
Vorm met vochtige handen 12 balletjes van het garnalenmengsel. Rol elk balletje door de gyozavellinten. Druk de linten licht aan, zodat ze blijven plakken, maar zorg ervoor dat er ook nog wat garnalenmengsel te zien is. Herhaal dit met alle balletjes.
Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Frituur de balletjes in 3 min. goudbruin en knapperig. Schep met de schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
24 diepvries gyoza vellen
10 g verse bieslook
1 teen knoflook
20 g verse gember
370 g roerbakgarnalen naturel
½ tl gemalen witte peper
1 el oestersaus
½ el sesamolie
1 el maizena
1 l frituurolie
Dit heb je nodig
keukenmachine
frituurpan
keukenthermometer
schuimspaan