Pangsit met garnalen en gehakt
Aan de slag
Filobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Selderij fijnknippen. Garnalen fijnhakken. In kom garnalen, bosui, selderij, gehakt, ketjap en sambalsaus goed door elkaar mengen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Nogmaals doorkneden. Plakjes filodeeg op aanrecht uitspreiden en halveren. Plakjes dubbelvouwen. Eiwit loskloppen en elk filovel ermee bestrijken. In midden van elk deegplakje ca. 1 eetlepel vulling scheppen. Deeg rond vulling omhoog vouwen en tot buideltje dichtdrukken. Opstaande deegranden iets openvouwen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Frituurolie verhitten tot ca. 170 °C. Helft van buideltjes in ca. 3 à 4 minuten gaar en goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken. Rest van buideltjes op zelfde manier frituren.
Pangsit met garnalen en gehakt
null porties
85 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Filobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Selderij fijnknippen. Garnalen fijnhakken. In kom garnalen, bosui, selderij, gehakt, ketjap en sambalsaus goed door elkaar mengen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Nogmaals doorkneden. Plakjes filodeeg op aanrecht uitspreiden en halveren. Plakjes dubbelvouwen. Eiwit loskloppen en elk filovel ermee bestrijken. In midden van elk deegplakje ca. 1 eetlepel vulling scheppen. Deeg rond vulling omhoog vouwen en tot buideltje dichtdrukken. Opstaande deegranden iets openvouwen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Frituurolie verhitten tot ca. 170 °C. Helft van buideltjes in ca. 3 à 4 minuten gaar en goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken. Rest van buideltjes op zelfde manier frituren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 vellen filobladerdeeg
2 bosuitjes
3 takjes selderij
1 bakje roze garnalen
100 g rundergehakt
1 eetlepel ketjap manis
1½ eetlepel sambalsaus hot
1 teentje knoflook
1 eiwit
0 olie om te frituren
Dit heb je nodig
keukenpapier