filorolletjes met witte kaasblokjes
Aan de slag
Ontdooi ca. 2 uur en 15 minuten van tevoren de filodeeg volgens gebruiksaanwijzing. Prak de kaasblokjes met een vork fijn. Peterselie en dille fijn hakken en door kaasblokjes mengen. Boven twee kommen eiwit en eigeel scheiden. Eigeel door kaasblokjes mengen. Vellen filodeeg op aanrecht leggen en diagonaal in vieren snijden. Driehoekjes doormidden snijden zodat er uit elk vel 8 driehoeken gesneden worden. Op brede deel van driehoek ca. 2 theelepels kaasvulling scheppen. Zijkanten van driehoek over vulling naar binnen vouwen en driehoekjes naar punt toe oprollen. Punt met eiwit bestrijken en vastplakken. Rolletjes naast elkaar leggen en tot gebruik afgedekt met vochtige theedoek bewaren.
In frituurpan olie verhitten tot ca. 180 ºC. Rolletjes met ca. 8 tegelijk in ca. 3 minuten goudbruin bakken. Rolletjes op keukenpapier laten uitlekken. Warm serveren bij kopje thee of als mezze.
filorolletjes met witte kaasblokjes
null porties
40 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Ontdooi ca. 2 uur en 15 minuten van tevoren de filodeeg volgens gebruiksaanwijzing. Prak de kaasblokjes met een vork fijn. Peterselie en dille fijn hakken en door kaasblokjes mengen. Boven twee kommen eiwit en eigeel scheiden. Eigeel door kaasblokjes mengen. Vellen filodeeg op aanrecht leggen en diagonaal in vieren snijden. Driehoekjes doormidden snijden zodat er uit elk vel 8 driehoeken gesneden worden. Op brede deel van driehoek ca. 2 theelepels kaasvulling scheppen. Zijkanten van driehoek over vulling naar binnen vouwen en driehoekjes naar punt toe oprollen. Punt met eiwit bestrijken en vastplakken. Rolletjes naast elkaar leggen en tot gebruik afgedekt met vochtige theedoek bewaren.
In frituurpan olie verhitten tot ca. 180 ºC. Rolletjes met ca. 8 tegelijk in ca. 3 minuten goudbruin bakken. Rolletjes op keukenpapier laten uitlekken. Warm serveren bij kopje thee of als mezze.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 vellen filobladerdeeg
200 g witte kaasblokjes
10 g verse peterselie
10 g verse dille
1 ei, klein
0 olie om te frituren
Dit heb je nodig
schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
keukenpapier